Komisija je v skladu s pravili EU o državni pomoči odobrila drugi pomemben projekt skupnega evropskega interesa (IPCEI) za podporo raziskavam in inovacijam, prvi industrijski uporabi in izgradnji ustrezne infrastrukture v vrednostni verigi vodika.
#
novica, 6. 10. 2022
Nemški bundestag je sprejel predlog zakona o spodbujanju rabe utekočinjenega zemeljskega plina (20/1742), ki so ga vložile stranke SPD, Bündnis 90/Die Grünen (Zveza 90/Zeleni) in FDP.
#
novica, 24. 6. 2022
Srednjeevropsko plinsko vozlišče (CEGH) je v Avstriji zagnalo platformo CEGH GreenGas za trgovanje z zelenimi plini, kot sta biometan in vodik. Predvidena je postopna širitev v Srednjo in Vzhodno Evropo.
#
novica, 11. 5. 2022
Sedanja kriza opozarja na ključen pomen zanesljivega in odpornega energetskega sistema za zaščito državljanov in gospodarstev EU. Razpršitev dobavnih poti in virov je bistvenega pomena: tu nastopijo terminali za UZP.
#
novica, 10. 5. 2022
Britansko plinovodno omrežje bo s prihodnjim letom nared za dodajanje vodika zemeljskemu plinu po vsej državi. Po najnovejših načrtih bo domača proizvodnja vodika povečala zanesljivost oskrbe gospodinjstev z energijo.
#
novica, 1. 3. 2022
SAGAT SpA, družba za upravljanje Letališča Torino, in Skupina Snam sta prek svoje hčerinske družbe Renovit, specializirane za energetsko učinkovitost podpisali nezavezujoč dogovor za izgradnjo sistema vodikovih gorivnih celic na Letališču Torino.
#
novica, 18. 1. 2022

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Če želite nastavitev spremeniti, kliknite tukaj.