Gospodarsko interesno združenje za distribucijo zemeljskega plina

Gospodarsko interesno združenje za distribucijo zemeljskega plina (GIZ DZP) so ustanovili operaterji distribucijskega sistema, ki distribuirajo zemeljski plin v lokalnih skupnostih ter skrbijo za zanesljivo in učinkovito delovanje plinovodnih sistemov.

Dejavnosti združenja so:

  • podpora operaterjem pri temeljnih dejavnostih in ustvarjanju pogojev za uspešno poslovanje na trgu z zemeljskim plinom; promoviranje uporabe zemeljskega plina pri končnih odjemalcih,
  • spodbujanje prenosa znanja in uveljavljanje mednarodnih tehničnih predpisov (standardi DWGV),
  • prizadevanje za prepoznavnost in uveljavitev novih plinskih tehnologij, ki zagotavljajo visoko stopnjo učinkovite rabe energije.

Vizija in poslanstvo

Vizija GIZ DZP

GIZ DZP je verodostojen, proaktiven in učinkovit predstavnik poslovnih interesov operaterjev distribucijskega sistema.

GIZ DZP je glasnik novih plinskih tehnologij, ki omogočajo učinkovito rabo energije.

S komunikacijskimi in drugimi dejavnostmi vpliva na vzpostavitev pogojev, ki bodo operaterjem distribucijskega sistema omogočili vzpostavitev novih distribucijskih kanalov (distribucija plina za uporabo v transportu: CNG, LNG) in razširitev obstoječih distribucijskih kanalov (mikro in nano soproizvodnja, plinske toplotne črpalke, gorivne celice).

Poslanstvo GIZ DZP

Združenje s svojimi dejavnostmi spodbuja povečanje uporabe plinovodnih omrežij in širitev lokalnih omrežij.

S tem prispeva k cenovno ugodni oskrbi z energijo za gospodarstvo in gospodinjstva ter k čistejšemu okolju.

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Če želite nastavitev spremeniti, kliknite tukaj.