GIZ DZP je podpisal licenčno pogodbo z nemškim združenjem DVGW, s katero je pridobil pravico do distribucije slovenskega delovnega zvezka DVGW G 600: "Tehnična pravila za plinske napeljave – DVGW-TRGI 2018" v Sloveniji.
#
novica, 4. 6. 2021
Podjetje SmartSim je razvilo digitalne rešitve za spremljanje kakovosti plina pri primešavanju obnovljivih in nizkoogljičnih plinov v plinovodna omrežja. Več o tem pojasnjuje dr. Stefan Rickelt iz podjetja SmartSim, ki je novo tehnologijo razvilo.
#
novica, 29. 4. 2021
V Veliki Britaniji se kar 85 odstotkov gospodinjstev ogreva s plinom iz plinovodnega omrežja. S programom »Gas goes green«, ki bo v petih britanskih plinovodnih omrežjih zemeljski plin postopoma nadomeščal z mešanico vodika in biometana.
#
novica, 9. 4. 2021
Danes je čisti vodik po vsem svetu znan kot brezogljično gorivo, ki lahko pomembno prispeva k uspešnemu spopadanju s podnebnimi spremembami. Podjetje Southern California Gas Co (SoCalGas) je napovedalo, da bo na terenu preizkušalo novo tehnologijo.
#
novica, 17. 3. 2021
Podjetje IAV je razvili koncept prihodnosti z monovalentnim plinskim hibridnim pogonom in dosegom 920 km. Podrobnosti razkriva Emanuel Binder, ki je skupaj z drugimi inženirji razvil ta inovativen koncept pogonskega sklopa.
#
novica, 18. 1. 2021
Projekt H100 Fife na vzhodni obali Škotske predstavlja mejnik pri zniževanju toplogrednih plinov, ki hkrati lokalnim prebivalcem omogoča, da se aktivno vključijo v ta revolucionaren korak k prehodu na nizkoogljično gospodarstvo.
#
novica, 18. 1. 2021
Gospodinjstva po Evropi uporabljajo energijo v različne namene. Poleg ogrevanja prostorov jo uporabljajo še za hlajenje prostorov, pripravo tople sanitarne vode, kuhanje, razsvetljavo, delovanje električnih aparatov ter drugo končno uporabo.
#
novica, 5. 1. 2021

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Če želite nastavitev spremeniti, kliknite tukaj.