V Ljubljani bo potekala mednarodna konferenca »Plin in plinske tehnologije 2021«

Zveza strojnih inženirjev Slovenije s soorganizatorji organizira že tradicionalno mednarodno konferenco »Plin in plinske tehnologije 2021«, ki se bo 22. oktobra odvijala v Grand Hotel Union v Ljubljani. Predavanja na konferenci si bodo sledila po tematskih sklopih, uvodna predavanja bodo o zakonodaji, standardih in pravili, ostale ključne vsebine pa bodo o novih virih za plinovodna omrežja in energetskem upravljanju, novih plinskih tehnologijah ter napravah in vzdrževanju.

Mednarodne konference se bodo udeležili številni strokovnjaki, predstavniki podjetji, učitelji in ostali zainteresirani posamezniki, ki jih zanimajo nove plinske tehnologije, njihovo delovanje, razvoj ter ostale inovacije s tega področja. Za udeležbo na konferenci bodo pooblaščeni in nadzorni inženirji pridobili tri kreditne točke iz izbirnih vsebin. Tematski sklopi konference so: (1) razvoj in inovacije, (2) plinske tehnologije, (3) zemeljski plin, bioplin, biometan in nove vrste plinov v omrežjih in (4) varnost delovanja in vzdrževanja. Prvi tematski sklop vključuje vsebine o razvoju plinovodnih omrežji in oskrbi z zemeljskim plinom, predstavitve primerov dobrih praks načrtovanih ali uspešno zaključenih energetskih projektov z uporabo plina ter vodenje in financiranje projektov. Poseben poudarek bo na mednarodnih investicijskih in razvojnih trendih na področju zemeljskega plina ter zakonodaji in regulativi tega področja. Drugi tematski sklop je posvečen razvoju sodobnih plinskih naprav in tehnologij, plinski tehnološki opremi, komprimiranju in utekočinjanju zemeljskega plina ter vodenju in upravljanju plinovodnih sistemov. V tem sklopu bo ena iz med tem tudi zemeljski plin v transportu, s številnimi informacijami o vozilih na zemeljski plin in mreži polnilnic.

Tretji tematski sklop bo o spremljanju in poenotenju kvalitete in sestave plina v plinovodnih omrežjih, proizvodnji in uporabi bioplina in biometana ter novih vrstah plinov, ki se primešavajo v plinovodno omrežje. Četrti sklop je namenjen varnosti in vzdrževanju energetskih naprav in sistemov energetskem upravljanju objektov ter ukrepih za energetsko prenovo in upravljanje, ki so za zemeljski plin priložnost.

Dodatne informacije so na voljo na spletni strani www.zveza-zsis.si

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Če želite nastavitev spremeniti, kliknite tukaj.