Vse o stisnjenem zemeljskem plinu na enem mestu – nova spletna stran

Zaživela je nova spletna stran www.cng.si, ki je namenjena informiranju o stisnjenem zemeljskem plinu (CNG). Spletna stran je zasnovana na način, da na enem mestu zajema od osnovnih do zahtevnejših vsebin o stisnjenem zemeljskem plinu ter ponuja zemljevid lokacij polnilnic v Sloveniji in sosednjih državah, predstavitve primerov dobrih praks uporabnikov vozil na CNG, katalog vozil CNG, podrobne podatke o prednostih tega goriva in primerjave z ostalimi gorivi ter redne in ažurne novice.

CNG je pri nas poznan tudi kot metan in je alternativno pogonsko gorivo. Gre za tehnološko obdelan zemeljski plin, stisnjen na 200 barov, ki kot tak zavzame malo prostora in je primeren kot pogonsko gorivo za osebna, poslovna in tovorna vozila ter javni potniški promet. Na spletni strani so omenjena vozila predstavljena v katalogu skupaj z viličarji, cestnimi pometači ter traktorji na CNG pogon.

Na zemljevidu javnih polnilnic lahko preverite lokacije CNG polnilnic v Sloveniji in okolici. Trenutno je v Sloveniji pet javnih polnilnic na CNG, in sicer v Ljubljani (2x), Celju, Mariboru ter na Jesenicah, načrtuje se jih še več. Preberete lahko številne vtise zadovoljnih uporabnikov voznikov vozil na CNG, v kategorijah osebna vozila, javni potniški promet in avtomobilske flote.

 

Obiščite spletno stran: www.cng.si

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Če želite nastavitev spremeniti, kliknite tukaj.