Stroškovna učinkovitost

Energetska oskrba z zemeljskim plinom je cenovno ugodna in zanesljiva. Ogrevanje z zemeljskim plinom je ob upoštevanju tržnih cen energentov najugodnejše. Njegova uporaba v primerjavi z drugimi energenti zagotavlja velike prihranke, še posebej če upoštevamo razvoj ogrevalne tehnike v zadnjih letih.

Velike prihranke zagotavlja kondenzacijska tehnologija. Kondenzacijski kotli skoraj v celoti izkoristijo toploto iz dimnih plinov in jo pretvorijo v ogrevalno toploto. S to tehnologijo so izkoristki tudi do 109-odstotni. Stroški ogrevanja so ob upoštevanju investicije v kurilno napravo cenejši od tradicionalnega ogrevanja na kurilno olje (ELKO) in lesno biomaso ali ogrevanja s toplotno črpalko. O ekonomičnosti prehoda na zemeljski plin si oglejte predstavitev rezultatov analize Laboratorija za okoljske tehnologije v stavbah (LOTZ) na Fakulteti za strojništvo Univerze v Ljubljani.

Nižji so tudi stroški za transport. Z uporabo stisnjenega in utekočinjenega zemeljskega plina v transportu znižamo stroške goriva do 50 odstotkov. Občutno tudi zmanjšamo izpuste CO2 in prašnih delcev.

Preberite več >

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Če želite nastavitev spremeniti, kliknite tukaj.